Hogyan használjuk a propoliszt?

A propolisz vagy apis mellifera egy természetes termék, amiket a méhek a kaptár egyben tartására és az idegen rovarok távol tartására használnak. A propoliszt, ezt a ragadós anyagot fel lehet használni különféle egészségügyi problémák kezelésére is. Hatékonyan csökkenti a gyulladásokat, gyógyítja a fertőzéseket, előzi meg a cukorbetegség szövődményeit, a reumát és a különféle bőrbetegségeket. De mégis hogyan használjuk a propoliszt és a propoliszcseppeket?

propolisz csepp

Tanácsok a propolisz alkalmazásához

Beszéljük meg az orvosunkkal vagy természetgyógyászunkkal, hogyan érdemes használni a propoliszt. A National Institutes of Health kimondja, hogy a propolisz igen hatékony lehet az üszkös sebek, a fogászati sérülések, a peptikus fekélyek kezelésére és fel lehet használni, mint egy hatékony gyulladáscsökkentő szert.

Propolisz külsőleg

Használjunk propolisztartalmú krémet vagy kenőcsöt, hogy felvegyük a harcot a bőrfertőzésekkel, a genitális herpesszel és a hüvelyi fertőzésekkel szemben. A National Institutes of Helath azt javasolja, hogy mindig olyan propoliszos krémet vásároljunk, aminek legalább 3-5%-a propolisz. Ezt érdemes helyileg naponta többször is használni 7-10 napon át, hogy leküzdjük a fertőzést.

Propolisz belsőleg

Enyhe fájdalom, fekély, seb és szájüregi probléma esetében a propoliszos szájvíz lesz a megfelelő. Ezt öblögetésre és fogyasztásra is fel lehet használni. A legjobb, ha a szájvíz 0.2-10%-ban tartalmaz propoliszt. A propoliszos szájvíz normál adagja naponta 10 ml.

A szájon át szedhető propolisz kiegészítők csökkentik a gyulladásokat, a fekélyeket, a belső sebeket, gyógyítják a húgyúti fertőzéseket és a H. pylori okozta problémákat, betegségeket. A napi dózis 250-500 mg között mozog, amit egy vagy több adagban érdemes elfogyasztani, a tünetek súlyosságától függően.

Néhány esetben mellékhatások fordulhatnak elő a propoliszos kiegészítők hatására. Bizonyos gyógyszerekkel együtt fogyasztva hányingert okozhat. Kölcsönhatásba léphet vérhígítókkal és a vírusellenes gyógyszerekkel. Keressük fel orvosunkkal, ha a propolisz használata közben szokatlan tüneteket észlelünk!

Propoliszos termékek széles választékban

Interherb NAPI1 PropoliszExtraktum 250 mg 30db

Interherb NAPI1 Propolisz Extraktum 250 mg 30db

A propolisz egy természetes, növényi eredetű anyag. A pollengyűjtő méhek növények, fák és rügyek mézgás felületéről gyűjtik be.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Újdonság

Manuka MGO™ 400+ mézescukorka propolisszal 65g

Manuka MGO™ 400+ mézes cukorka propolisszal 65g

A Manuka MGO™ 400+ mézes cukorka propolisszal tökéletesen ötvözi a Manuka méz nyugtató erejét és a propolisz jótékony hatásait. A doboz 15 darab egyénileg csomagolt cukorkát tartalmaz.

Ár: 4150 Ft
Megnézem
Vélemények (1)